Bakić: Pomogao bih Jankoviću, ali ja sam uz „Moramo“ i Dobricu Veselinovića

Izvor: N1 / Foto: Printscreen (N1)

Arhitekta Dragoljub Bakić, član Ekološkog ustanka i koalicije Moramo, saopštio je da je tačno da je rekao da bi pomogao Vladeti Jankoviću ako bi kojim slučajem postao gradonačelnik Beograda, ali da mu je krivo što su pojedini novinari, zloupotrebili njegovu dobronamernost i tu izjavu izvrnuli. Bakić je istakao da podržava tim za Beograd koalicije “Moramo” koji predvodi Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd.

„Tačno je da sam rekao da bih pomogao Vladeti Jankoviću ako bi kojim slučajem postao gradonačelnik Beograda, kao što bih pomogao svakom čoveku koji pokaže iskrenu želju da konačno oslobodimo i uredimo ovaj grad“, naveo je Bakić u pisanoj izjavi.

Dodao je da je Vladeta Janković, kao svoj program za Begrad, izneo stavove za uređenje Beograda, kao da mu ih je on pisao.

„Pa kako da ne pomognem ako su to već moje ideje, pre svega urbanističke projekte. Ja sam profesionalac 60 godina u ovoj branši a moja profesionalnost prevazilzi bilo kakvo politikanstvo“, poručio je Bakić.

Podsetio je, međutim, da je ipak član Ekološkog ustanka i koalicije “Moramo” koju podržava na izborima.

“Mi imamo naš tim za Beograd koji predvodi Dobrica Veselinović, momak koji godinama živi i bori se za ovaj grad”, istakao je Bakić.

Naveo je i da koalicija “Moramo” želi da sa svim drugim opozicionim listama napravi dogovor da ona lista koja osvoji najviše glasova, predloži kandidata za gradonačelnika.

“To je uobičajen princip u svim demokratijama, ali ovde se kod nas, nažalost mora potvrditi dogovorom. Duboko verujem da moja želja da pomognemo i jeste veličina naše koalicije Moramo jer smo spremin da pružimo ruku svakome”, dodao je Bakić.

Ocenio je i da je nekorektno da se njegove izjave u kampanji izvrću i navlače na jednu političku stranu.

“Ja sam dobronameran i želim svim da pomognem, ali ovo nije u redu”, poručio je Dragoljub Bakić.