Arhitekta Bakić pozdravlja kandidaturu Vladete Jankovića

Ahitekta Dragoljub Bakić izjavio je da apsolutno pozdravlja kandidaturu Vladete Jankovića za gradonačelnika Beograda i da bi mu pomogao.

„Alal mu vera kad se u to upušta. Naravno da ćemo mi da se dogovaramo kako ćemo da razrešimo zajednički problem koji postoji u Beogradu. Beograd je toliko devastiran. Lako ćemo tu Vladeta i ja da sarađujemo. Imam ja divne mlade arhitekte“, rekao je Bakić za list Nova.

On je ocenio da je očito da je Beograd najviše propatio u njegovoj branši, u urbanizmu.

“Mislim da je Beograd najviše propatio za ovih 10 godina upravo u ovom mojoj oblasti. Naravno da bih rado pomogao, ali pro bono. Ne bih prihvatio velike obaveze, ali pomogli bi Vladeti da napravi urbanističku ekipu. Imam takve devojke urbaniste da sve to može da se upristoji i da počnu da se poštuju zakoni i nauka”, rekao je Bakić.

Janković je govoreći šta namerava ako bude gradonačelnik, ukazao da vođenje grada “zamišlja kao kolektivni poduhvat i da već razmišlja o pojedincima i stručnjacima iz pojedinih oblasti koji bi mogli da dodju i posavetuju ga”.

“Zašto ne bih pozvao Dragoljuba Bakića? On zna kakve se sve svinjarije prave u urbanizmu i arhitekturi u ovom gradu, zašto on ne bi bio u toj ekipi koju bih ja formirao”, izjavio je Janković.