GALEB NIKAČEVIĆ ZA KARAKTER: GAMBIT STRAHA I RADOZNALOSTI

galeb-nikačević

Čovek koji je u odlazećoj godini pomerio medijske granice. Čovek čiji je podcast Agelast jedno od najvećih otkrovenja u 2020. Ovo je njegova iskrena priča

GALEB NIKAČEVIĆ, autor podcasta Agelast, govori za KARAKTER

Piše Nenad Čaluković

Foto Stefan Đaković

Agelast je strateška partija šaha, ocenio je Galeb Nikačević u ekskluzivnom intervjuu za novogodišnji broj magazina Karakter. „Stvari su u jednom trenutku sazrele dovoljno da skupim hrabrosti da uradim nešto svoje, a sa druge strane su spoljašnje okolnosti pritisle dovoljno da me nateraju da se odvažim“, rekao je Nikačević, koji je u odlazećoj godini pomerio medijske granice, i  čiji je podcast Agelast jedno od najvećih otkrovenja u 2020. godini.

„Moja ključna kočnica da se odvažim da radim nešto samostalno uvek je bio strah od neuspeha. Strah od osude. Strah od toga ko će da me gleda, ili, koga bre zabole šta ja imam da kažem“, rekao je Nikačević.

Konstatovao je da je njegova radoznalost, međutim, uvek bila jača od straha.

Uvek sam bio malo radoznaliji nego što sam uplašen

„Uvek je moja radoznalost bila jača od straha. Uvek sam bio malo radoznaliji nego što sam uplašen. I vremenom to odnese prevagu“, primetio je Nikačević u iskrenoj priči za Karakter.

CEO INTERVJU sa GALEBOM NIKAČEVIĆEM čitajte u novogodišnjem broju magazina KARAKTER, koji je na kioscima. 

Galeb je otkrio svoju veliku opčinjenost prema šahu koja nije inspirisana opštom pomamom zbog serije The Queen’s Gambit, već se radi o ljubavi koju mu je majka usadila kada je imao samo tri godine. Pričao je i o tome kako je vaspitavan, kroz kakav je pakao prošla njegova porodica, šta je shvatio kada mu se rodila ćerka, o svojim neprospavanim noćima, o stanju duha u društvu, kako smo prošli kroz pandemiju, kakvu muziku slušamo, kako je uspeo sa Agelastom, kakve nove projekte planira…

galeb-nikačević

galeb-nikacevic