Brajan Koks, zvezda serije “Succession”, podržao ruske glumce koji se protive invaziji

Izvor: N1

Glumac Brajan Koks pozvao je kolege na dodeli nagrada SAG da daju podršku ruskim umetnicima koji se protive invaziji Ukrajine, prenosi Holivud reporter. Osim zvezde serije “Naslednici”, i drugi glumci su na dodeli nagrada izneli svoj stav o sukobu u Ukrajini.

Niz glumaca na bini se u svojim govorima osvrnuo na rusku invaziju Ukrajine, a mnogi su dali svoju podršku ukrajinskom stanovništvu.

Brajan Koks izrazio je zabrinutost zbog dešavanja u Ukrajini, i pozvao na podršku ruskim kolegama koji se protive invaziji, piše Holivud reporter.

“Užasno je kako to pogađa ljude, a posebno i u našoj profesiji”, rekao je i podsetio da je i ukrajinski predsednik bio glumac.

“Ono što me posebno pogađa su događanja u Rusiji, našim kolegama glumcima, glumicama, izvođačima, piscima i kritičarima. Pod pretnjom veleizdaje im je naređeno da ne smeju ni reč da kažu o Ukrajini, mislim da je to užasno, i da svi treba da podržimo ljude u Rusiji koji se protive ovome što se događa – glumcima. Treba zajedno da ih slavimo uz nadu da mogu da dovedu do promene. Ja verujem da oni to mogu”, kazao je Koks.

Glumica Džesika Častejn i glumac Majkl Kiton pozvali su na mir.