STUDENTI IZ REGIONA ZA DECU SVRATIŠTA

Deci beogradskog Svratišta iz Krfske ulice uručeni su paketići, koje je prikupilo više od 250 studenata iz zemalja bivše Jugoslavije. Ni Covid-19, ni otežano prekogranično kretanje, kao ni online nastava nije sprečila vredne studente da svoje ideje sprovedu u delo. Naime, umesto kotizacije za Marketing Challenge (gde studenti iz svih zemalja u regionu, sa državnih i privatnih fakulteta), predstavljaju najbolje ideje iz brendiranja turističkih destinacija, visokoobrazovnihustanova, te društvenih mreža, rešili su da pripreme i pošalju paketiće u organizaciji Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC. Mališani iz Krfske su blistali od sreće zbog neočekivanih poklona. Simbolično su svi zajedno bacili balone u vazduh, a studeti i profesori su obećali da je ovo samo prva u nizu planiranih zajedničkih akcija.

svratište-5

“Naš cilj je bio ulepšati predstojeće praznike deci bez roditelja. Svesni smo toga da se veliki broj dece nalazi na ulici, bez hrane, tople odeće i lepih reči. Pružiti ruku onome kome je potrebna. Dobro uvek kruži”, kaže Jelena Ružić, studentkinja Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC iz Beograda, dok njen kolega Luka Stevović iz Crne Gore dodaje da je to čin čovekoljublja i sa tim se čovek rađa.

“Čim smo napravili konkretan plan takmičenja, u neformalnom razgovoru sa našim kolegama iz Banja Luke, rešili smo da pokrenemo humanitarnu akciju i priča se preko društvenih mreža proširila na ceo region. Skupili smo 45 džakova odeće, 12 džakova obuće, 15 paketa slatkiša”, kaže Jelica Milošević, student iz Beograd, a Željana Popović iz Banja Luke dodaje da humanitarne akcije uvek spajaju ka istom cilju, a to je pomoć drugome.

svratište

 

Share