Isidora Kovačević: Podrinske ugašene jer pišemo istinito, a to ne odgovara vlasti

Izvor: N1/Nova / Foto: Youtube Printscreen (N1)

Novinarka i glavna urednica novina “Podrinske” Isidora Kovačević objavila je da su te novine zbog nedostatka sredstava prestale da postoje.

Kovačević je saopštila da su od 1. februara „Podrinske“ ostale bez svih izvora finansiranja, pa samim tim i mogućnosti da štampaju taj list koji je najviše čitan na zapadu Srbije, prenosi Nova.rs.

Iako su iz redakcije nekoliko puta slali apele javnosti da pomogne u finansiranju, novac nije obezbedjen, pa su novine zvanično ugašene.

Ona kaže za N1 da su ostali bez izvora finansiranja, ali da su se javili ljudi koji bi želeli da doniraju novac ili objave reklamu, pa postoji mogućnost da se “Podrinske” u nekom trenutku ponovo nađu u prodaji

„Morali smo da ostanemo bez prostorija jer nismo imali finansije, naši zaposleni ostali su bez posla, nemamo nijednog zaposlenog, ako bude donacija radićemo volonterski i pokušati da izađemo u štampanom izdanju, a trudićemo se da budemo dostupni na portalu“, priča Kovačević.

Objašnjava da su se finansirali na konkursima, ali naglašava da otkad je promenjena vlast u Šapcu, njima i TV Šabac je ukinuto finnasiranje, dok za ovu godinu medijski konkursi nisu ni raspisani.

„Činjenica je da mi pišemo otvoreno i istinito, a to ne odgovara vlasti. To je razlog što nismo podoban mediji i nemo žemo da dobijemo sredstva. Nikada neće odobriti projekat koji se bavi korupcijom u institucijama. Mi smo se bavili svim političkim dešavanjima i kritikovali, tu smo bili i da pohvaimo i pomognemo, ali gradska vlast ima problem sa onim što Podrinske pišu“, kaže.

„Nemamo više finansija, odbijeni smo na svim konkursima za sufinansiranje. Novi nisu ni raspisani, a sve i da jesu, mi opet ne bismo dobili ni dinar. Mi smo naš poslednji broj objavili prošle nedelje, a od 1. februara redakcija više nema nijednog zaposlenog“, rekla je Kovačević.