Brankici Janković dodeljena nagrada za doprinos razvoju društva

brankica-jankovic
Izvor: FoNet

Poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković  dodeljena je nagrada magazina “Diplomasi komerc” za doprinos razvoju društvu u celini.

Poverenica je na šestom rođendanu magazina „Diplomasi komerc“ rekla da ta nagrada nosi veliku odgovornost i da će i dalje nastaviti da zajedno sa magazinomi, koji ju je nagradio, radi na unapređenju društva.

„Ovo je vreme za razumevanje drugih i drugačijih, nije vreme za nove podele“, kazala je Brankica Janković.

Direktorka magazina „Diplomasi komerc“ Ruža Veljović izjavila je FoNetu da magazin dodeljuje nagrade kako bi podržao i motivisao zajednički rad na unapređenju domaće privede i društva u celini.

Nagrade je dobilo 12 zaslužnih za razvoj srpskog društva.

Za najbolju društveno odgovornu kompaniju proglašena je MK grupa za podršku zdravstvenim ustanova u vreme pandemije, dok je kompanija Nestle adriatik priznanje dobila za doniranje hrane i borbu protiv siromaštva.

Nagradu za doprinos kulturnom stvaralaštvu dodeljena je Galeriji Matice Srpske, a dobitnik nagrade za humanitarnost je “Đenerali osiguranje” za program “Hjuman sejfti net”.

Ovde godine prvi put je dodeljena nagrada za zelene projekte i održivi razvoj, a osvojila ju je je Unikredit banka.

Inženjering kompanija ABB je ovogodišnji dobitnik nagrade za binzis inovacije i digitalne transformacije, dok je nagradu za unapređenje poslovanja i privrednog ambijenta dobio Savet stranih investitora FIC.

Privredna komora Srbije ovogodišnji je dobitnik nagrade za unapređenje bilateralne saradnje.

Dodeljene su i četiri posebne nagrade, među kojima je nagrada za dobrinos razvoju zelenih projekata i održivosti, koju je dobila kompanija Hajneken Srbija.

Drugu specijalnu nagradu za dobrinos razvoju lokalne samouprave i zajednice dobila je Koka-kola sistem za projekat “Vlasina – čista ljubav”.

Erste banka je dobila nagradu za doprinos razvoju finansijske pismenosti društva za projekat #ErsteZnali.