PREDUZETNIČKI DUH

tamara vesić

Ideja je nastala 2016, kada smo poželeli da kreiramo edukativni događaj u kojem će učestvovati studenti i maturanti, a kao edukatori mladi i uspešni lideri koji su se već ostvarili u različitim oblastima

TAMARA VESIĆ, asistent na finansijskim predmetima Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), za KARAKTER

Tamara Vesić, asistent na finansijskim predmetima Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), jedna je od najzaslužnijih za organizovanje Foruma mladih lidera.

“Za vreme studija, kao jedan od najboljih studenata, bila sam predsednik Studentskog parlamenta Visoke škole PEP. Bili smo organizatori i suorganizatori mnogih studentskih događaja, druženja, konferencija, ali sam posebno ponosna na Forum mladih lidera. Ideja je nastala 2016, kada smo poželeli da samostalno kreiramo edukativni događaj u kojem će učestvovati studenti i maturanti, a kao edukatori mladi i uspešni lideri koji su se već ostvarili u različitim oblastima. Dakle, da mladi uče od mladih i uspešnih, koji nisu isključivo profesori”, navodi Tamara.

Opšti cilj projekta je afirmacija liderstva i preduzetničkog ponašanja kod mladih ljudi

U međuvremenu organizovana su tri Foruma mladih lidera. Četvrti, planiran za 28. mart, nažalost, je otkazan zbog pandemije koronavirusa, za koji je stiglo više od 300 prijava mladih učesnika, a podrška je dobijena od 20 kompanija i tri ministarstva.

“Opšti cilj projekta je afirmacija liderstva i preduzetničkog ponašanja kod mladih ljudi, uz prateće prioritete: razvoj liderskih veština, kao i osnaživanje omladinskog preduzetništva”, navela je Tamara Vesić i poručila da su Srbiji potrebni mladi, proaktivni ljudi, koji imaju liderske sposobnosti, a uvek žele više znanja.

Konstatuje da Visoka škola PEP postoji više od decenije i od svog osnivanja akcenat stavlja na: razvoj preduzetništva i širenje preduzetničkog duha, podržavanje vannastavnih aktivnosti, te nagrađivanje izuzetnih pojedinca.

“Događaji poput Foruma mladih lidera spajaju ljude, a meni je izuzetno drago da je upravo Visoka škola PEP jedno od mesta koje podržava ovakve inicijative, gde se usvajaju nova znanja, prave prijateljstva, partnerstva, rađaju nove ideje. Naša misija kao moderne visoke škole je da studentima pomognemo na tom putu napretka i prosperiteta”, ističe Tamara Vesić.

forum mladih lidera

 

Share