MARIJA ČALIJA ZA KARAKTER: LEPOTA ŽRTVOVANJA

marija čalija

MARIJA ČALIJA je osnivač beauty buma Cacao Concept, a za KARAKTER je pričala kako je uspela da napravi uspešan brend u Srbiji i proširi ga na region.

Piše Marija Nikolić

Marija Čalija je po zanimanju zubni tehničar, ali je oduvek želela da svoj dar za estetiku unapredi i pokaže koliko je kreativna. Radila je u jednoj ordinaciji, ali je ubrzo shvatila da od tog posla njena porodica može da živi tek prosečno. Vera u sopstveni uspeh bila joj je najbolja motivacija – i odlučila je da počne da radi nokte. Nedugo zatim svi termini zadovoljnih klijenata su bili zakazani mesecima unapred.

Rešila je da ode na edukaciju za japansko iscrtavanje obrva. Ona je ovu tehniku prepoznala među prvima u Srbiji, a taj posao je promenio život njene porodice i ceo koncept firme. Ona i njen suprug su se dogovorili da poslednje pare koje su imali u kući ulože u njeno usavršavanje.

Naša sagovornica je osnivač beauty buma Cacao Concept, a za Karakter je pričala kako je uspela da napravi uspešan brend u Srbiji i proširi ga na region.

Nije lako biti uspešna preduzetnica, majka troje dece i savršena supruga, ali uz vredan rad, davanjem sebe do maksimuma, veliku želju i uložen napor – sve je moguće

“Bez velike žrtve koju morate da podnesete jedan period ne možete napraviti uspeh. Nekada sam radila nokte i do tri sata posle ponoći. Ukoliko radite osam sati dnevno nećete ništa postići”, kaže nam Marija.

Konstatuje da nije lako biti uspešna preduzetnica, majka troje dece i savršena supruga, ali uz vredan rad, davanjem sebe do maksimuma, veliku želju i uložen napor – sve je moguće.

Salon je sa suprugom prvo otvorila u Kragujevcu, gde su veoma brzo postali prepoznatljiv brend. Sve veći broj klijenata bio je podstrek da ulažu u nove poslove vezane za lepotu i negu. Nastali su drogerija, epil centri i akademija za trajnu šminku, koja je sve prepoznatljivija i ima sve više polaznika. Celokupno svoje iskustvo, Marija i njen suprug preneli su u Beograd, gde sada žive i gde su otvorili novi salon na lokaciji Južni bulevar 112. U Kragujevcu su nedavno pokrenuli fizio centar, a u planu im je otvaranje spa centara za kosu, koji je potpuna novost u svetu nege i lepote.

“Tek kada smo postali sigurni da znamo posao i imamo sistem, rešili smo da otvorimo vrata franšize našeg brenda. Prva je otvorena u Zagrebu, a zatim i u Podgorici, Banjaluci i Užicu”, priča Marija.

Konkurencija u svetu lepote je svakog dana sve veća, ali Mariju to ni malo ne plaši, već se trudi da mnogima pomogne kroz savete i obuke.

“Dugoročno opstaje samo kvalitet. Neophodno je stalno se usavršavati. Ja i dalje učim svaki dan”, napominje vlasnica Cacao Concepta.

Share